English Greek
16435 Books
ΒΙΒΛΙΑ ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Διαιρέσεις της Κύπρου
Search:
Συγγραφέας
Perry ANDERSON
   
 
Έτος Έκδοσης
2008 
 
Γλώσσα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
ISBN:
9789603257745 
 
Βάρος
160g
 
Σελίδες: 91

Η Κύπρος αποτελεί στ' αλήθεια μιαν ανορθογραφία στη νέα Ευρώπη, όχι όμως για λόγους που θα έκαναν τις Βρυξέλες να νοιαστούν. [...] Αν χρειαζόταν άλλο ένα μάθημα για το πόσο λίγο αξίζει η αφοσίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συμπεριφορά της σχετικά με την Κύπρο μας δίνει ένα από τα πιο παραστατικά μέχρι σήμερα.

Γραμμένο στον άμεσο απόηχο της ανάδεξης του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημοσιευμένο στις 24 Απριλίου 2008 στη London Review of Books (τόμ. 30, τ. 10), το άρθρο του Perry Anderson "Οι διαιρέσεις της Κύπρου" (The Divisions of Cyprus) αποτελεί ταυτόχρονα ανασκόπηση της ιστορίας του Κυπριακού, βιβλιοκριτικό σχόλιο στα απομνημονεύματα του λόρδου Hannay, πραγματικού πρωτεργάτη του Σχεδίου Αννάν, αλλά και ένα αιχμηρότατο κείμενο παρέμβασης στη συγκυρία.
Όντας ο ίδιος Βρετανός και απευθυνόμενος σε αγγλόφωνο κοινό, ο Πέρρυ Άντερσον αναδεικνύει χωρίς περιστροφές τη βαριά κληρονομιά της αποικιακής και μεταποικιακής βρετανικής παρουσίας στο νησί, χωρίς να παραλείπει ταυτόχρονα να σταθεί στις επιπτώσεις του παραγκωνισμού της κυπριακής Αριστεράς, στις αντιφάσεις του μακαριακού μπλοκ, καθώς και στη δομική φαυλότητα της μετεμφυλιακής ελλαδικής πολιτικής τάξης. Κυρίως όμως αναλύει, με μια επιμονή προορισμένη να σοκάρει τη σύγχρονη "πολιτική ορθότητα", τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ξεδιπλώθηκαν γύρω από τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., καθώς και τους παράγοντες που εξακολουθούν να θέτουν εν αμφιβόλω την επιτυχία του εγχειρήματος επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
 
10,2 EUR
Σας πληροφορούμε ότι αρχίσαμε την καταγραφή όλου του αποθεματικού μας Κυπριακών & Κυπρολογικών εκδόσεων, τις οποίες υπολογίζουμε περί τις 30000 τίτλους. Όλες οι εκδόσεις που θα καταγράφονται θα εμφανίζονται καθημερινά στον ιστοχώρο μας (www.mam.com.cy) και δύνασθε να μας παραγγέλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mam@mam.com.cy) τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Ο κατάλογος θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται καθημερινά. Στόχος μας είναι η πλήρης καταγραφή των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων σε κυκλοφορία ή εξαντλημένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν οποιαδήποτε κυπριακή ή κυπρολογική έκδοση και ο Οίκος μας θα σας ενημερώσει ανάλογα για τη διαθεσιμότητα της.

Εκ μέρους του ΜΑΜ
Μίκης Μιχαηλίδης
Διευθυντής
Μ.Μ.Ε.
Χιούμορ - Σάτιρα
Αθλητισμός
Αλληλογραφίες
Αρχαιολογία
Αρχιτεκτονική - Τοπογραφία
Βιβλιογραφίες
Βιογραφίες
Βοηθήματα
Γενικά Θέματα
Γεωλογία - Μετεωρολογία
Γλώσσα
Διαλεκτική Ποίηση
Διατροφή - Υγεία
Δοκίμια
Θρησκεία
Θέατρο
Ιστορία & Γεωγραφία
Κατάλογοι Εκθέσεων - Συλλογές
Κοινωνικές Επιστήμες
Λαογραφία
Λευκώματα
Λογοτεχνία & Ρητορική
Λογοτεχνικά Δοκίμια
Copyrights © MAM Bookstore | All rights reserved | Developed by Dot.Cy