English Greek
ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το φως της Γεσθημανής
Search:
Συγγραφέας
ΠΑΤΕΡ ΙΩΣΗΦ ΣΚΕΝΤΕΡ
-
 
Έτος Έκδοσης
2015 
 
Γλώσσα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
ISBN:
9789963211906 
 
Βάρος
370g
 
Το βιβλίο αυτό, είναι μια διαδρομή που μας καθοδηγεί σε δρόμους αναζήτησης του Ιησού Χριστού. Η Γεσθημανή είναι το κέντρο της έρευνας και προεκτείνεται δια μέσο της αγωνίας του Ιησού, προς το πάθος, την σταύρωση, τον θάνατο και την ανάσταση του Θεανθρώπου. Η σημασία της Γεσθημανής είναι μεφανές σε όλα τα κεφάλαια το βιβλίου και μέσα στους ψαλμούς που μελοποιήθηκαν με πολλή προσοχή και υπευθυνότητα. Ο πόνος και η αγωνία του Ιησού στην Γεσθημανή είναι ουσιαστικά η αρχή μιας μακράς διαδρομής όπου θα καταλήξει στην δευτέρα Παρουσία, δοξασμένος και νικητής όλων των εξουσιών όπου θα αναγνωρισθεί ως ο Κύριος των πάντων. Η μυστηριακή αγωνία του Ιησούς είναι μια ανεξάντλητη πηγή από ουράνιες χαρές που δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί και εκφρασθεί αυτός ο πόνος με ανθρώπινες εκφράσεις, αλλά είναι η ίδια η αγάπη του Θεού που ενσαρκώνεται μπροστά στον άνθρωπο δια μέσο της αγωνίας και του πόνου. Μέσα σ' αυτή την συνεχή αγωνία του Ιησού συμμετέχει και η Θεοτόκος Μαρία με την Μητρική της Αγάπη όχι μόνο για την αγωνία του Υιού της αλλά και για την σωτηρία κάθε ψυχής που θέλει να ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό.
Τα ιστορικά γεγονότα που μας παρουσιάζουν τα συνοπτικά Ευαγγέλια επειδή είναι θεόπνευστα, μας αποκαλύπτουν τις δύο υποστάσεις του Ιησού ως Θεός και Άνθρωπος μαζί, αλλά κρύβουν τόσα πολλά άλλα μυστήρια που θα πρέπει να διαβάσει κάποιος το βιβλίο προσεχτικά για να καταλάβει τι είναι αυτό που κρύβεται πόσω από το Φως της Γεσθημανής.
Ο πόνος του Ιησού Χριστού είναι ανέκφραστος και η αγωνία του κορυφώνεται μπροστά στο μεγαλείο της αγάπης του για τον κάθε άνθρωπο που θέλει να σωθεί. Η Γεσθημανή είναι το σημείο του δεύτερου ερχομού του στη Γη, δοξασμένος και αθάνατος πλέον, θα επιστρέψει για να κρίνει τους ανθρώπους ζωντανούς και νεκρούς.
Τελειώνοντας, ο Άγιος Βερνάρδος αναφέρει για την αγωνία του Ιησού στην Γεσθημανή:
"Ω γλυκό και χαρούμενο μυστήριο!
Δεν αρκούν η αγάπ και τα δάκρυα των ματιών του Σωτήρα,
αλλά περισσότερο ήθελε να κλάψει με τα δάκρυα του αίματος του,
τα δάκρυα αυτά που έβγαιναν από όλο του το σώμα,
για να εξαγνίσουν και να ομορφύνουν ολόκληρη την Αγία Εκκλησία"
S. Bernardo Trattato, De pass. Dom., XXVII.

Τα έσοδα απο τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σελίδες: 172


 
21 EUR
Σας πληροφορούμε ότι αρχίσαμε την καταγραφή όλου του αποθεματικού μας Κυπριακών & Κυπρολογικών εκδόσεων, τις οποίες υπολογίζουμε περί τις 30000 τίτλους. Όλες οι εκδόσεις που θα καταγράφονται θα εμφανίζονται καθημερινά στον ιστοχώρο μας (www.mam.com.cy) και δύνασθε να μας παραγγέλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mam@mam.com.cy) τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Ο κατάλογος θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται καθημερινά. Στόχος μας είναι η πλήρης καταγραφή των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων σε κυκλοφορία ή εξαντλημένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν οποιαδήποτε κυπριακή ή κυπρολογική έκδοση και ο Οίκος μας θα σας ενημερώσει ανάλογα για τη διαθεσιμότητα της.

Εκ μέρους του ΜΑΜ
Μίκης Μιχαηλίδης
Διευθυντής
Μ.Μ.Ε.
Χιούμορ - Σάτιρα
Αθλητισμός
Αλληλογραφίες
Αρχαιολογία
Αρχιτεκτονική - Τοπογραφία
Βιβλιογραφίες
Βιογραφίες
Βοηθήματα
Γενικά Θέματα
Γεωλογία - Μετεωρολογία
Γλώσσα
Διαλεκτική Ποίηση
Διατροφή - Υγεία
Δοκίμια
Θρησκεία
Θέατρο
Ιστορία & Γεωγραφία
Κατάλογοι Εκθέσεων - Συλλογές
Κοινωνικές Επιστήμες
Λαογραφία
Λευκώματα
Λογοτεχνία & Ρητορική
Λογοτεχνικά Δοκίμια
Copyrights © MAM Bookstore | All rights reserved | Developed by Dot.Cy