English Greek
16435 Books
ΒΙΒΛΙΑ ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα Άδυτα της Οικονομικής Κρίσης στην Κύπρο
Search:
Συγγραφέας
Σοφοκλής ΜΟΥΣΟΥΛΟΣ
   
 
Έτος Έκδοσης
2014 
 
Γλώσσα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
ISBN:
9789963704668 
 
Βάρος
490g
 
Σελίδες: 308

Ο Σοφοκλής Μούσουλος, παρατηρεί καταγράφει και αναλύει τα δεδομένα της πορείας της Κυπριακής Οικονομίας, και πώς αυτή οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση με τα πρωτόγνωρα καταστροφικά της αποτελέσματα που έπληξαν την κοινωνία της Κύπρου.
Παρουσιάζεται η δομή της Κυπριακής οικονομίας όπως διαμορφώθηκε διαχρονικά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας βασισμένη σε μια πολιτική νοοτροπία πελατειακών σχέσεων που δημιούργησαν ένα υπέρβαρο προνομοιούχο δημόσιο τομέα και ένα ανεξέλεγκτο πλέον τραπεζικό τομέα με υπερεξουσίες, που είχε προχωρήσει (καλύπτοντας σκανδαλώδεις πρακτικές) σε λανθασμένες επενδύσεις, που οδήγησαν στην απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα σοβαρά λάθη της διακυβέρνησης Χριστόφια, η αδυναμία στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι κρατικές σπατάλες, η κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, η υπογραφή του Μνημονίου της "Τρόικας", οι απότομες ανατροπές, η δύσκολη πορεία εξαθλίωσης, οι έρευνες για την τιμωρία των ενόχων αποτελούν μερικά μόνο από τα περιεχόμενα. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να βοηθήσει τον απλό πολίτη να αντιληφθεί τι έγινε. Για να κάνει τους πολιτικούς άρχοντες αυτού του τόπου να αντιληφθούν ότι όλα τα λεγάμενα και οι πράξεις τους δεν περνούν πλέον απαρατήρητα, αντίθετα καταγράφονται και δεν ξεχνιούνται.
Υπάρχει ελπίδα αφύπνισης, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα, διότι δυστυχώς (όπως ανέφερε η Άννα Βαγενά στη Βουλή των Ελλήνων) "ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει".
 
16 EUR
Σας πληροφορούμε ότι αρχίσαμε την καταγραφή όλου του αποθεματικού μας Κυπριακών & Κυπρολογικών εκδόσεων, τις οποίες υπολογίζουμε περί τις 30000 τίτλους. Όλες οι εκδόσεις που θα καταγράφονται θα εμφανίζονται καθημερινά στον ιστοχώρο μας (www.mam.com.cy) και δύνασθε να μας παραγγέλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mam@mam.com.cy) τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Ο κατάλογος θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται καθημερινά. Στόχος μας είναι η πλήρης καταγραφή των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων σε κυκλοφορία ή εξαντλημένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν οποιαδήποτε κυπριακή ή κυπρολογική έκδοση και ο Οίκος μας θα σας ενημερώσει ανάλογα για τη διαθεσιμότητα της.

Εκ μέρους του ΜΑΜ
Μίκης Μιχαηλίδης
Διευθυντής
Μ.Μ.Ε.
Χιούμορ - Σάτιρα
Αθλητισμός
Αλληλογραφίες
Αρχαιολογία
Αρχιτεκτονική - Τοπογραφία
Βιβλιογραφίες
Βιογραφίες
Βοηθήματα
Γενικά Θέματα
Γεωλογία - Μετεωρολογία
Γλώσσα
Διαλεκτική Ποίηση
Διατροφή - Υγεία
Δοκίμια
Θρησκεία
Θέατρο
Ιστορία & Γεωγραφία
Κατάλογοι Εκθέσεων - Συλλογές
Κοινωνικές Επιστήμες
Λαογραφία
Λευκώματα
Λογοτεχνία & Ρητορική
Λογοτεχνικά Δοκίμια
Copyrights © MAM Bookstore | All rights reserved | Developed by Dot.Cy